Matematik

trekantsopgave

26. maj 2016 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figuren viser en model af en sendemast, der i vinkelret position er fastgjort til jordoverfladen med stålwirer. Nogle af målene er angivet på figuren. Alle mål er i meter.
a) Benyt modellen til at bestemme vinklen mellem de to stålwirer AB og AC.

b) Benyt modellen til at bestemme den lodrette afstand fra forankringspunktet B til punktet D ved foden af sendemasten.

a) Jeg har løst denne opgave og fået, at vinklen er 5,84 grader.

b) I denne opgave har jeg nået så langt, at jeg har bestemt vinkel B som er 136,7 grader, samt vinkel D som er 37,46, men hvordan kan jeg svare på spørgsmålet?

LINK http://tinypic.com/view.php?pic=2rcooee&s=9

Jeg har vedhæftet et link til figuren. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2016 af PeterValberg

Indsætter lige billedet med opgaven:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2016 af PeterValberg

a) Benyt en cosinusrelation

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2016 af PeterValberg

I trekant ABD gælder: |AB|2 = |AD|2 + |BD|2

I trekant ACD gælder: |AC|2 = |AD|2 + |CD|2 = |AD|+ (|BD| + 61,1)2
idet |CD| = |BD| + 61,1

Isolér |AD|2 i begge ligninger, dermed kan du opstille følgende:

|AB|2 - |BD|2 = |AC|2 - (|BD| + 61,1)2

Indsæt de kendte værdier og bestem |BD|

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: trekantsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.