Matematik

Opgave 2 uden hjælpemidler

26. maj 2016 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa 

Jeg sidder fast med en opgave, som jeg ikke kan finde ud af. Har vedhæftet opgaven som et billede :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

-2,5 fortæller, at antalet af solgte is falder med 2,5 for hver krone, prisen stiger. 

Til den anden del skal du løse f(x) = 0. 


Svar #2
26. maj 2016 af 102938475 (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke helt, hvad -2,5 står for 

Er der mulighed for uddybning? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Der er tale om lineær sammenhæng - y = ax + b. Hældningen, a, er -2,5. Hældning angive,r at idet x stiger med 1, så vil f(x) stige med a. Da der er en negativ hældning, vil f(x) falde, idet x vokser. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2016 af Aia97 (Slettet)

Tror for den anden del så skal du sige:

solve(-2.5x+125=0,x) og du får f(0) til at være 50 

dvs når prisen er 50 sælges der ingen is? ved ik om det rigtig :/


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Solve skal man nu ikke bruge i en opgave uden hjælpmidler, men svaret er korrekt. 

0 = f(x) = -2,5x + 125 ⇔ x = 125/2,5 = 50. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2016 af MatHFlærer

Opgave 2

f(x)=-2.5x+125

Tallet -2.5 betyder at for hver krone prisen sættes op (x-værdien øges med 1), vil antallet af solgte is falde med 2,5.

Ingen solgte is svarer til f(x)=0. Så du skal løse en ligning.

0=-2.5x+125 <=> 2.5x=125 <=> x=125/2.5 <=> x=50

Så ved en pris på 50kr sælges INGEN is. (Jeg giver sgu heller ikke 50 kr for een is....) :o)

Mvh

Anders


Skriv et svar til: Opgave 2 uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.