Matematik

Bestem integralet: (3x^2+4+2)dx

27. maj 2016 af sneakstap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg sidder og morgen repeterer til min mat eksamen på mandag. 
Jeg roder ofte rundt i matematikken og når jeg får et facit ved jeg ikke om det er korrekt. 

Jeg tillader og bede om en kærlig rettelse, hvis nødvendig!

Jeg har gjort følgende,


(3x^2+4+2)dx

3dx|x^2dx|+4dx|+2dx

er det korrekt opdeling? ( kan ikke skrive integraltegn så i fik "|" istedet)

jeg er kommet frem til 3*1/3*x^3+6 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

Jeg tror, at du har glemt x i andet led:

\int 3x^2+4x+2 dx

F(x)=3\frac{x^3}{3}+4\frac{x^2}{2}+2x+k

F(x)=x^3+2x^2+2x+k


Svar #2
27. maj 2016 af sneakstap (Slettet)

Det havde jeg, beklager. 

Jeg er nu kommet frem til følgende:
3*1/3*x^3+4*1/2*x^2+2

1*x^3+2*x^2+2+k

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

Du har glemt x i 3. led 

Det skal være 2x og ikke 2 

;)


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

Når du integrerer 2 bliver det jo 2x. Det kan du tjekke ved at differentiere det igen. Så bliver det jo 2. 


Svar #5
29. maj 2016 af sneakstap (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: Bestem integralet: (3x^2+4+2)dx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.