Matematik

Mat A eksamen HTX 27. maj 2016

27. maj 2016 af hejhejhje (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP'er 

Er der nogen der har været oppe til Mat A eksamen på HTX, hvis der, er der så nogle, der vil lægge ud med facit til de enkelte opgaver så jeg kan sammenligne med mine resultater? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2016 af haugf (Slettet)

Det bliver interessant hvordan normalfordelingen bliver i år. Første to opgaver rent C-niveau - OK. Ingen udfordring i opgave 3 - sæt tal ind i formler. Kuglen kan måske drille lidt. Opgaven tilhørende forberedelsesmaterialet var stort set ens med et eksempel. Opgave 6 er på folkeskoleniveau. Jeg klager ikke - men jeg synes det er lidt sjovt at opgavekomissionen havde godkendt sådan et sæt!


Svar #2
27. maj 2016 af hejhejhje (Slettet)

Er det muligt, at du vil skrive hvilke facit du fik i de forskellige opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2016 af mathias1997

Jeg var oppe til eksamen i dag :) - synes også at det var et rimeligt nemt sæt, særligt havde jeg forventet en sværere opgave tilhørende forberedelsesmaterialet. Så var det ikke så skidt endda, at jeg kun nåede at skimme Euler-delen. Vores klasse er efter eksamen blevet nogenlunde enige om dette facit efter udveksling af resultater:

1a) 43,81 cm
1b) D=(34,52;52,93), E=(53,98;28,07)
1c) (x - 96)2 + (y - 27)2 = 272
2a) 71,63 grader
2b) 6432 cm2
2c) 373,92 cm
3a) graf
3b) Start=(0,5;1), Slut=(4,59;2,18)
3c) 1,7 m/s
3d) 2,18 m
4a) (x - 3)2 + (y - 5)2 + (z - 4)2 = 72
4b) 4,58
4c) k = -0,66
5a) graf
5b) Idet at x er defineret som værende en positiv værdi opløftet i tredje, vil funktionsværdien stige for hver addition af x uden at skifte fortegn
5c) Rekursionsligningen skrives som xn+1 = xn - (xn3-12) / (3*xn2) , eller på faktoriseret form xn+1= 2/3 * (xn3+6) / (xn2), hvor n = 0,1,2,... Løsningen skal gerne konvergere mod \sqrt[3]{12} = 2,289428...

5d) (2) Funktionen f og dens afledede indsættes symbolsk i rekursionsligningen (3) Brøken splittes i 2 dele (5) Rekursionsligningen faktoriseres, så der fås en homogen førsteordens rekursionsligning
6a) 9,2 cm
6b) 3,23 cm
6c) 180,38 cm3


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2016 af mightybeast (Slettet)

Enig med dig mathias1997. Det må have været et af de nemmeste sæt, der nogensinde har været. Så bliver det spændende om, hvor stor procentdel point man skal have for at få 12. For hvis vi generelt på landsplan har scoret meget høje point, skal man næsten have 100% af de muligt givne point, for at få 12. Men sådan er det jo, når de forsøger at inddele karaktererne efter en normalfordeling.

I øvrigt har jeg fået de præcis samme resultater, som du har fået. Så forhåbentlig tyder dette på det er facit.
Angående opgave 3d, skal man være opmærksom på, at hvis man finder punktet, hvor der er en vandret tangentvektor, så er dette ikke den maksimale y-værdi. I stedet ligger den højeste y-værdi ved t=4,6.
Men det passer vidst også med de 2,18 m.
(Jeg var nemlig meget tæt på at lave denne fejl, indtil jeg sammenlignede det med grafen, og så den var højere ved t=4,6)


Svar #5
28. maj 2016 af hejhejhje (Slettet)

Hej 

Er der nogen der vil forklar beregninger til opgave 2b og 6c for jeg for andre værdier der?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2016 af mathias1997

I 2b skal du beregne arealet som arealet af 3 cirkler fratrukket 4 cirkelafsnit (her lavede jeg faktisk en dum fejl, da jeg kun trak 2 cirkelafsnit fra, men der er altså 4 afsnit i alt, hvor cirklerne overlapper hinanden)

I 6c var der flere af mine klassekammerater, der glemte at omdreje både f og -f om y-aksen (du får måske halvdelen af mit resultat?)


Svar #7
28. maj 2016 af hejhejhje (Slettet)

I 2d er der fire cirkelafnist, men det er vel kun to der skal trækkes fra, idet to af dem indgår som en del af bordet eller har jeg misforstået det...


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. maj 2016 af mathias1997

Det troede jeg også i starten, men der er i alt 8 cirkelafsnit ved overlappene, hvor 4 af dem trækkes fra.

Har lavet en lille tegning til at illustrere det.


Svar #9
28. maj 2016 af hejhejhje (Slettet)

Aarh, nu forstår jeg. Tak skal du have


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. juni 2016 af chri96e3 (Slettet)

Hey alle sammen herinde. Jeg er virkelig på røven med den her opgave, jeg er allerede gået i stå efter opgave 1a... Så det kan godt være I synes den er nem, men jeg er bare virkelig ikke matematisk anlagt... Er der nogle venlige sjæle der på en eller anden vis kan hjælpe?...


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. juni 2016 af mathias1997

Af cirklernes centrumsligninger aflæser vi punkt A og B, der er givet ved:
A = (27; 27)
B = (61,5; 54)

Afstanden mellem punkterne bestemmes vha. afstandsformlen.

Skriv et svar til: Mat A eksamen HTX 27. maj 2016

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.