Matematik

Hjælp til opgave med potensfunktion

27. maj 2016 af EO1567 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løses opgave c i vedhæftede fil?

Vedhæftet fil: sp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2016 af mathon

Foretag potensregression på tabellens data.


Svar #2
27. maj 2016 af EO1567 (Slettet)

#1

Ja, men så får jeg jo bare forskriften for en tendenslinje. Jeg finder ikke ud af hvor mange gange så stor tovværkets brudstyrke bliver?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2016 af mathon

Du får ikke en tendenslinje men et potensudtryk, som skal bruges til løsning
af sidste spørgsmål.


Svar #4
27. maj 2016 af EO1567 (Slettet)

#3

Jeg får forskriften y=16,84138*x^1,96557

Hvad gør jeg så? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2016 af mathon

Der gælder:
                            \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^{1{,}96557}      Du kender \frac{x_2}{x_1}


Svar #6
27. maj 2016 af EO1567 (Slettet)

#5

Hvordan finder du frem til det? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2016 af mathon

#6

Generelt
                        y=b\cdot x^a
hvoraf
                        y_2=b\cdot{ x_2}^{a}
                        y_1=b\cdot{ x_1}^{a}                   division
giver:
                        \frac{y_2}{y_1}=\frac{{x_2}^a}{{x_1}^a}

                        \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a

                  


Svar #8
27. maj 2016 af EO1567 (Slettet)

#7

                  

Men der står "hvor mange gange". Er det så nok bare at skrive det som resultat og ikke f.eks. skrive 4 gange eller sådan noget?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2016 af mathon

Du skal bruge udtrykket
                           \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^{1{,}96557}      Du kender \frac{x_2}{x_1}

hvor
                           \frac{y_2}{y_1}   er styrkeforholdet.


Svar #10
27. maj 2016 af EO1567 (Slettet)

Så jeg sætter f.eks. bare 8 ind på x2s plads og 4 ind på x1s plads?


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. maj 2016 af mathon

                          \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^{1{,}96557}      Du kender \frac{x_2}{x_1}=\frac{2x_1}{x_1}=2
hvoraf
                          \frac{y_2}{y_1}=2^{1{,}96557}


Svar #12
27. maj 2016 af EO1567 (Slettet)

#11

Så tovværkets brudstyrke bliver ca. 4 gange så stor, når tovværkets diameter fordobles?


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. maj 2016 af mathon

  Når tovværkets diameter fordobles, bliver tovets brudstyrke 3{,}9 gange større.


Svar #14
27. maj 2016 af EO1567 (Slettet)

#13

  

Tusind tak, Mathon! Du er en sand lifesaver :-D


Skriv et svar til: Hjælp til opgave med potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.