Matematik

Indekstal

29. maj 2016 af Laurawedel (Slettet) - Niveau: C-niveau

a) og b) ønskes udregnet (simplificeret) 

Vedhæftet fil: 20160529_102631.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

Du regner fremskrivningsfaktoren ud ved at dividere 152,6/139,1

og det tal du får ganger du med prisen 10,95


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

årlige procentvise stigning får du ved at finde fremskrivningsfaktor fra 2000 til 2013 ved at dividere

152,6/100

og så tager du 13. rod af det tal. \sqrt[13]{1,526}

Så har du fremskrivningsfaktor per år 

Så trækker du 1 fra og ganger med 100, og så har du antal procent. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. maj 2016 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 6 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
29. maj 2016 af Laurawedel (Slettet)

hvordan vil den procentvise stigning ses udmellem 2009 og 2013 smat procent point?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2016 af Stats

2000          2009           2013
100            131,1          152,6

I 2009 var prisen 10,95

I år 2000: Kn = K0(1 + r) ⇔ 10,95 = K0(1 + 0,311) ⇔ K0 = 10,95/1,311 = 8,35

2013 --> 8,35(1 + 0,526) = 12,75 kr i 2013

Den årlige procentvise stigning:

8,35(1 + r)(1 + r)(1 + r)···(1 + r) = 8,35(1 + r)13 = 12,75 ⇔ 1 + r = 1,521/13 ⇔ r = 1,521/13 - 1 = 0,033 = 3,3%

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.