Fysik

max højden

29. maj 2016 af johnathan (Slettet) - Niveau: A-niveau

En fodboldspiller skyder på et tidspunkt en bold op ad en vandretliggende græsbane. Idet bolden skydes af sted, letter den fra græsset. Efter 1.1s rammer bolden græsset igen. Størrelsen af boldens positionsændring er 31m. Gns fart er 28.18m/s

Der kan ses bort fra luftmodstanden i lodret retning

> Beregn boldens maksimale højde over banen før den rammer græsst igen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2016 af Soeffi

#0. Det tager (1,1)/2 sek. = 0,55 sek. for bolden at falde fra toppunktet til jorden. Formlen for den lodrette bevægelse fra toppunktet og ned til jorden er: y(t) = 4,91 m/s2·t2, idet nedad regnes for den positive retning.

For toppunktet gælder: ytop = 4,91 m/s2· (0,55s)2 = 1.485 m.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

Der er jo tale om en accelererende bevægelse. Hvis du kun kigger i lodret retning gælder jo 

s=\frac{1}{2}\cdot a\cdot t^2

t er halvdelen af de 1,1 sekunder (bevægelsen er symmetrisk, så bolden går op i halvdelen af tiden og kommer ned igen i halvdelen af tiden) og a er jo lige med g (tyngdeaccelerationen)

Nu kan du så regne s ud (som så er den højde du leder efter). 


Skriv et svar til: max højden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.