Fysik

Hvad er henfaldsloven?

29. maj 2016 af MarenMarie7228 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der kan forklare mig teorien bag henfaldsloven? Det skal bruges til mundtlig fysik b eksamen! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2016 af mathon

Eksperimentelt kan det vises,
at der gælder

                 \left | \Delta N \right |\approx k\cdot N\cdot \Delta t        for et stort antal kerner N
matematisk bearbejdning
giver:
                 \frac{\left | \Delta N \right |}{ \Delta t}\approx k\cdot N

                 -\frac{\mathrm{d}N }{\mathrm{d} t}=k\cdot N

                 \frac{\mathrm{d}N }{\mathrm{d} t}=-k\cdot N        hvis løsning er

                 N(t)=N_0e^{-k\cdot t}     hvilket er henfaldsloven


Svar #2
29. maj 2016 af MarenMarie7228 (Slettet)

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2016 af mathon

              k>0


Skriv et svar til: Hvad er henfaldsloven?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.