Kemi

Redoxreaktion

29. maj 2016 af 17P (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal afstemme denne redoxreaktion:

NH_{_{4}}^{+} (aq) +2O_{2} (aq)+H_{2}O (l) -> {NO_{3}}^{-} (aq)+2H_{3}O^{+} (aq)

Er det rigtigt at:

NH_{_{4}}^{+} (aq) oxidationstal er N= -3

2O_{2} oxidationstal er O = 0

H_{2}O oxidationstal er H = +2 og O = -2

NO{_{3}}^{- } oxidationstal er N = +5

2H_{3}O^{^{+}} oxidationstal er H = +3 og O = - 2

N bliver oxideret fra -3 til +5

O bliver reduceret fra 0 til -6

H bliver oxideret fra +2 til +3

Er det rigtigt, eller jeg har regnet forkert

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2016 af mathon

N bliver oxideret fra -3 til +5

O bliver reduceret fra 0 til -2


Svar #2
29. maj 2016 af 17P (Slettet)

Hvorfra bliver O reduceret fra 0 til -2. Er det fra O2 og H3O+?

Hvorfor skal H ikke tages med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2016 af umolich

Du skriver selv at O's oxidationstrin er -2. Husk at oxidationstrin kun lægger sig til ét atom, dvs. i 

NO3- er N +5 og O -2. 

Du har derfor også skrevet forkerte oxidationstrin på H, de er allesammen +1, dvs. samme i H2O som i H3O+


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2016 af Heptan

Oxygen går fra O2 til NO3- eller H3O+.

H ændrer ikke oxidationstrin, den er +1 i alle forbindelserne.


Skriv et svar til: Redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.