Matematik

Forstørrelsesfaktorer i trekant

29. maj 2016 af snarthuen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg skal argumentere, ved hjælp af forstørrelsesfaktorer for, at følgende udtryk gælder: x=a^2/c og y=b^2/c på den trekant jeg har vedhæftet et billede af. Håber der er nogen, der kan hjælpe, da det er en del af et eksamensspørgsmål ':) 

Vedhæftet fil: trekant.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2016 af mathon

Følger af de
ensvinklede trekanter
                                         \Delta ACD\sim\Delta ABC\sim\Delta CBD
først
                                         \Delta ACD\sim\Delta ABC
dernæst
                                         \Delta ABC\sim\Delta CBD
                     


Svar #3
29. maj 2016 af snarthuen (Slettet)

Okay, men hvordan får man så, at x = a^2/c og y = b^2/c?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2016 af mathon

Af
                                         \Delta ACD\sim\Delta ABC      

                                         \frac{\left | AC \right |}{\left | AB \right |}=\frac{\left | AD \right |}{\left | AC \right |}           

                                         \frac{b}{c}=\frac{y}{b}

                                         y=\frac{b^2}{c} 

tilsvarende
for

                                         \Delta ABC\sim\Delta CBD


Svar #5
29. maj 2016 af snarthuen (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Forstørrelsesfaktorer i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.