Matematik

Værdimøngde?

29. maj 2016 af AndersSG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved det udregnes i Vm(f) Men fatter det stadig ikke hjælp!

Har monotoniforhold på: Aftagende i: ]-Uendelig;-10] og Voksende i: [4,5;Uendelig[

Andengradsfunktionen er: f(x) = -0,5^2+5x-4,5

Skal bare bruge værdiforholdene på den andengradsfunktion!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2016 af VandalS

Andengradsfunktioner har et eller andet sted et toppunkt, hvor de enten går fra aftagende til voksende eller omvendt. Funktionsværdierne de kan antage er derfor enten ]-\infty;T_y] eller [T_y; \infty[ hvor T_y er værdien i toppunktet. Toppunktet kan findes enten ved toppunktsformlen eller ved at finde vendetangenten for funktionen. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2016 af Stats

Algoritme til værdimængde...

1: Find ekstremt vha. differentialregning
2: Undersøg endepunkterne for definitionsmængden.
3: Find den laveste y-værdi og den støste y-værdi og konkluder derefter.

Els ved kvd(x)
1: 1/2kvd(x) = 0 x = Nan
2: Dm(f) = [0;inf[.... f(0) = 0, for x gående mod uendelig går f mod uendelig...
3: Den laveste y-værdi er 0 og den højeste er uendelig
Vm(f) = [0;inf[
- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Værdimøngde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.