Matematik

Halveringstid og find a

30. maj 2016 af Margna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen er jeg har fået den opgave udleveret:
Når cola hældes i et glas, er der skum over colaen. Den mængde cola, der er omdannet til 
skum S(t) målt i ml, aftager eksponentielt med tiden t målt i sekunder, dvs.
S(t) = b · a^(t)
Efter 20 sekunder er der 42 ml skum og efter 60 sekunder er der 34 ml skum. 
a) Find a. 
b) Hvad er halveringstiden for omdannelsen af skum til cola?

Er der nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2016 af peter lind


Svar #2
30. maj 2016 af Margna (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke hvordan jeg skal regne det ud:/??


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2016 af JulieW99

Du får oplyst to punkter. (t_1;S(t)_1) og (t_2;S(t)_2), der i denne forbindelse er (20;42) og (60;34)

Dem benytter du på følgende formel: a=\sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}

Så har du din a-værdi.

Bagefter benytter du formlen: T_{1/2}=\frac{log(\frac{1}{2})}{log(a)}

Det tal du får her, er altså hvor mange sekunder det tager at omdanne halvdelen af skummet til cola.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2016 af Euroman28

Det vil med andre ord sige. 

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Halveringstid og find a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.