Matematik

Halveringstid og find a

30. maj 2016 af Margna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der vil hjælpe med denne opgave kan virkelig ikke forstå den?
Når cola hældes i et glas, er der skum over colaen. Den mængde cola, der er omdannet til 
skum S(t) målt i ml, aftager eksponentielt med tiden t målt i sekunder, dvs.
S(t) = b · a^(t)
Efter 20 sekunder er der 42 ml skum og efter 60 sekunder er der 34 ml skum. 
a) Find a. 
b) Hvad er halveringstiden for omdannelsen af skum til cola?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2016 af JulieW99

Jeg har besvaret i det andet emne, du har oprettet om præcis det samme. Derudover foreskriver SP's regler, at man kun må oprette en tråd om samme emne. :)

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2016 af PeterValberg

a)

Indsætter du de kendte værdier, får du:

42 = b·a20
34 = b·a60

Du kan bestemme værdien for a ved at dividere de
to ligninger med hinanden (venstre side og højre side hver for sig)

42/34 = (b·a20)/(b·a60)

b)

T(1/2) = ln(1/2)/ln(a)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Halveringstid og find a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.