Fysik

kernefysik

31. maj 2016 af johnathan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Antag at en U-232 kerne, der sår tilnærmelsesvis stille, henfalder ved at udsende en Ne-20 kerne.

c) beregn farten af hver af de to produkter efter henfaldet (neonkernen og den anden kerne, som dannes ved reaktion)

jeg tænkte på at bruge impulsbevarelsen men det hjælper ikke så meget når jeg ikke kender begyndelsesfart, for den jo står stille så får jeg bare 0=m1*v1+m2*v2


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2016 af peter lind

Du skal også bruge energibevarelse- Slå masserne af henfaldsprodukterne op i en tabel og træk dette fra massen af moderkernen Ganger du det med c2 får du ifølge Einstein, den frigjorte energi


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2016 af Jerslev

#0: Q-værdien for reaktionen er den frigivne kinetiske energi.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2016 af mathon

_{ }^{232}\textrm{U}      har massen 232,037132 u

_{ }^{20}\textrm{Ne}      har massen 19,992435 u

_{ }^{212}\textrm{Pb}      har massen 211,991871 u

svarende til \left | \Delta m \right |=0{,}052826\; u=8{,}77197\cdot 10^{-29}\; kg    

med masseenergien

                 E_{kin}^{total}=\left (8{,}77197\cdot 10^{-29}\; kg \right )\cdot c^2=7{,}88385\; pJ        uden energiudsendelse
                                    


Svar #4
31. maj 2016 af johnathan (Slettet)

og så skal jeg løse to ligninger med to ubekendte?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2016 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2016 af CrazyPoPcorn (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2016 af Eksperimentalfysikeren

Tilbudet er i strid med reglerne for brug af SP. Det er desuden ulovligt at sælge disse opgaver. Jerslev har kontaktet moderatorerne og brugeren er slettet.

Det er skandaløst, at en bruger misbruger en anden brugers tråd på denne måde.


Skriv et svar til: kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.