Kemi

Første ordens reaktion

31. maj 2016 af Kemifjols (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Nogle der ved, hvordan c'eren skal løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Indsæt i dit funktionsudtryk og husk at der står ln(c) på grafen - hvilket er medtaget i funktionsudtrykket. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2016 af Soeffi

c) 0,280·4 + 4,04 = ln(c) ⇒ c = exp(0,280·4 + 4,04) μg/L


Svar #3
31. maj 2016 af Kemifjols (Slettet)

Har jeg gjort. Tallet bliver bare 1.38

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2016 af Soeffi

#3 Har jeg gjort. Tallet bliver bare 1.38

...og det skal det ikke...?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Nej det skal give ca. 18,54 μg/L. 

#2 glemmer et minus. Der skal stå c = exp(-0,280·4 + 4,04) μg/L. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2016 af Soeffi

#5

Undskyld, det overså jeg. 


Svar #7
31. maj 2016 af Kemifjols (Slettet)

-0.280*4+4.04 = 2.920

ln(2.920) =1.072

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det er ln(c), der er lig med 2,92.

ln(c)=2,92\Leftrightarrow 18,54129 

Du kan også bare bruge, fremgangsmåden #2 bruger. Den omvendte operation af ln er e, hvorved du netop får det, som #2 gør. Det følgende gælder:

ln(c)=2,92\Leftrightarrow c=e^{2,92}=18,54129


Svar #9
31. maj 2016 af Kemifjols (Slettet)

Udtrykket er linære funktion.

Hvorfor bruger du e nu?


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Fordi der er taget ln til koncentrationerne på grafen. Det fremgår af din vedhæftede graf. 


Skriv et svar til: Første ordens reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.