Fysik

Røntgenstråling

31. maj 2016 af johnathan (Slettet) - Niveau: A-niveau

håber nogen kan hjælpe mig, ved ikke hvordan man skal beregne størrelse af en ændring i kobberatimernes energiniveau når jeg kun kender bølgelængden (1,54*10^-10m) ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2016 af peter lind

E = h*f=h*c/λ  h Plancks konstant, f frekvensen, c lyshastigheden og  λ bølgelængden


Svar #2
31. maj 2016 af johnathan (Slettet)

#1

E = h*f=h*c/λ  h Plancks konstant, f frekvensen, c lyshastigheden og  λ bølgelængden

ved du måske hvordan man kunne beregne c)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2016 af mathon

                      E=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{\lambda }


Svar #4
31. maj 2016 af johnathan (Slettet)

#3

                      E=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{\lambda }

hvad er det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2016 af peter lind

#2  c slår man op i en tabel

#4   #3 er det samme som i #1 blot med de givne konstanter indsat


Svar #6
31. maj 2016 af johnathan (Slettet)

#5

#2  c slår man op i en tabel

#4   #3 er det samme som i #1 blot med de givne konstanter indsat

jeg spurgte ikke om lysets fart men om opgave c)


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. maj 2016 af mathon

                    E=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{0{,}154\; nm}=8{,}05091\cdot 10^3\; eV

hvorefter du aflæser absorptionskoefficienten for røntgenstråling med den beregnede bølgelængde.


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. maj 2016 af CrazyPoPcorn (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. maj 2016 af Eksperimentalfysikeren

Tilbudet er i strid med reglerne for brug af SP. Det er desuden ulovligt at sælge disse opgaver. Jerslev har kontaktet moderatorerne og brugeren er slettet.

Det er skandaløst, at en bruger misbruger en anden brugers tråd på denne måde.


Skriv et svar til: Røntgenstråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.