Kemi

KEMI EKSAMEN HTX 31 MAJ 2016

31. maj 2016 af hejhejhje (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP'er

Er der nogle, der har været op til eksamen i kemi idag og evt. vil ligge deres facit op således, at jeg kan sammenligne med mige egne resultater?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Konkrete spørgsmål vil jeg gerne hjælpe med - jeg har dog ikke sættet eller har lavet det. 


Svar #2
31. maj 2016 af hejhejhje (Slettet)

Jeg havde et spg., hvor man skulle vise, at ligvægtskonstanten var 1,74 men det fik jeg slet ikke selvom jeg prøvede alt muligt... Vedhægter lige opgaveteksten + spørgsmålet. I bilaget blevet det yder oplyst, at enthalip var:

33,2 NO2

11,1 N2O4

Entropi var:

304,4 N2O4

240,1 No2

I en tidligere opgave blev enthalpitilvæksten beregnet til 55,3 kJ/mol

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #3
31. maj 2016 af hejhejhje (Slettet)

Vedhæfter også lige det andet udklip

Vedhæftet fil:ds.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2016 af Skaljeglavedinelektier

Brug først formlen: \Delta G=\Delta H-T*\Delta S - husk at entalpi er i kJ, og entropi er i J. Du skal enten dividere eller gange med 1000 alt efter, hvilken du vælger at gøre noget ved. 

Brug så formlen: -\Delta G=R*T*ln(K) - isoler K, men sørg for at gaskonstanten passer hertil. 

Argumentation for at det skal være bar: Y=\frac{(NO_{2})^2}{(N_2O_4)}=\frac{(bar)^2}{bar}=bar


Svar #5
31. maj 2016 af hejhejhje (Slettet)

Ja, det har jeg prøvet men for ikke 1,74, men istedet 1,52*10^9 og der er mange fra min klasse, der oplevede det samme...

Så er der evt. en anden måe dette kan beregnes på?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2016 af mariaasam (Slettet)

Jeg får 1,75 bar.


Svar #7
31. maj 2016 af hejhejhje (Slettet)

Hvad har su brugt som gaskonstant?


Svar #8
31. maj 2016 af hejhejhje (Slettet)

du*


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. maj 2016 af mariaasam (Slettet)

8,314 J/(mol*K)


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. maj 2016 af mariaasam (Slettet)

\Delta H^{\circ}=2\cdot 33,2 \frac{kJ}{mol}-11,1 \frac{kJ}{mol}=55,3 \frac{kJ}{mol}

\Delta S^{\circ}=2\cdot 240,1 \frac{J}{mol\cdot K}-304,4 \frac{J}{mol\cdot K}=175,8 \frac{J}{mol\cdot K}

\Delta G^{\circ}=55300 \frac{J}{mol}-(50+273,15 K)\cdot 175,8 \frac{J}{mol\cdot K}=-1509,77 \frac{J}{mol}

Ligevægtskonstanten: 

K=e^{-(\frac{\Delta G^{\circ}}{R\cdot T})}

K=e^{-(\frac{-1509,77}{8,314\cdot 323,15})}=1,754 bar (#4 har forklaret enhed)


Svar #11
31. maj 2016 af hejhejhje (Slettet)

Ok, tak :-)


Svar #12
31. maj 2016 af hejhejhje (Slettet)

#9 - Er der mulighed for at du ville lægge dine andre facit op?


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. maj 2016 af mariaasam (Slettet)

Så lidt. Jeg har ikke været oppe endnu, skal først op torsdag :-)


Svar #14
31. maj 2016 af hejhejhje (Slettet)

Nåårh, ok - Skal du op i kemi?


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. maj 2016 af mariaasam (Slettet)

Jep.


Svar #16
31. maj 2016 af hejhejhje (Slettet)

Held og lyke...


Brugbart svar (0)

Svar #17
31. maj 2016 af mariaasam (Slettet)

Tak-tak, og i lige måde.


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. juni 2016 af haugf (Slettet)

Alternativt kan du få samme resultat ved Van Hoffs ligning

Vedhæftet fil:udklip.png

Skriv et svar til: KEMI EKSAMEN HTX 31 MAJ 2016

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.