Matematik

Hjælp til en kort Matematik Opgave. Tak :D

31. maj 2016 af HeyMat (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lige brug for hjælp til følgende opgave, som jeg har vedhæftet.

Vedhæftet fil: Matematik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2016 af mathon

       f{\, }'(x)=4\cdot (-2)\cdot x^{-3}=\frac{-8}{x^3}<0\; \; \; \; \; \; x\in \mathbb{R}_+
hvorfor f(x) er aftagende.


Svar #3
31. maj 2016 af HeyMat (Slettet)

Kan du prøve at forklare for funktionen f(x)? Så fanger jeg det nok efterfølgende.


Svar #4
31. maj 2016 af HeyMat (Slettet)

Nvm, så først din besked nu.


Svar #5
31. maj 2016 af HeyMat (Slettet)

Ah i got it, thanks buddy! :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2016 af mathon

      g{}'(x)=6\cdot x^{\frac{1}{2}}>0 \; \; \; \; \; \; g{\, }''(x)=3\cdot x^{-\frac{1}{2}}>0

  dvs
              g(x) er voksende med voksende tangenthældning.

      h{}'(x)=1{,}6\cdot x^{0{,}6}>0 \; \; \; \; \; \; h{\, }''(x)=-0{,}96\cdot x^{-1{,6}}<0

  dvs
              h(x) er voksende med aftagende tangenthældning.


Svar #7
31. maj 2016 af HeyMat (Slettet)

g'(x)=6x^0.5 >0, h'(x)=1.6/1^0.6 >0. Hvad skal man tage højde for, hvilker graf der passer til hvilken af disse 2 funktioner, da de begge er større en 0?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. maj 2016 af mathon

#7
            se #6


Svar #9
31. maj 2016 af HeyMat (Slettet)

Oh, du er tankelæser. Du skriver svaret inden jeg stiller spørgsmålet :P Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Hjælp til en kort Matematik Opgave. Tak :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.