Fysik

det matematisk pendul

31. maj 2016 af cake8184 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan forklare mig hvad de forskellige kræfter og variabler står for på billedet, og hvilken betydning har det for et matematisk pendul


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2016 af peter lind


Svar #2
31. maj 2016 af cake8184 (Slettet)

ups mente en forklaring på de forskellige kræfter og variabler og hvilken effekt de har på det matematiske pendul


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2016 af mathon

Snorkraften
                                  \overrightarrow{F}_S 

Reaktionskraften  
                                  \overrightarrow{F}_R=-\overrightarrow{F}_S=m\cdot \overrightarrow{g}\cdot \cos(\varphi )
Buelængden

                                  \overset{\frown}{x} er buelængden

Tyngdekraften
                                  \overrightarrow{F}_{Tyn}=m\cdot \overrightarrow{g}

Trækkraften
                                  \overrightarrow{F}_{T}=m\cdot \overrightarrow{g}\cdot \cos(\varphi )

Snorlængden
                                  L

Vinkel med lodret
                                  \varphi


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2016 af peter lind

L længden af snoren

φ den vinkel som snoren afviger fra lodret

Fs  snorekraften

Ftyn  tyngdekraften på loddet

FR tyngdekraftens komposant i snorens retning

FT Tyngdekraftens komposant vinkelret på snoren

Da Fs og FR er lige store og modsat rettede er FT også den resulterende kraft

x med en cirkelbue over sig: længden af  cirkelbuen


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2016 af mathon

korrektion
Trækkraften
                                  \overrightarrow{F}_{T}=m\cdot \overrightarrow{g}\cdot \mathbf{\color{Red} \sin}(\varphi )


Skriv et svar til: det matematisk pendul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.