Matematik

isoler x i ligningen

31. maj 2016 af mzs1998 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har denne ligning K=K0*(1+x)^r hvor jeg skal isolere x. 

Jeg er nået frem til dette:

K=K0*(1+x)^r

K/K0 = (1+x)^r

log(K/K0)=r*log(1+x)

log(K/K0)/r = log(1+x)

log(K/K0)/r = log(1) + log(x)

Her går jeg dog i stå, hvad er næste trin?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2016 af mathon

                 \left ( 1+x\right )^r=\frac{K}{K_0}

                 1+x=\left (\frac{K}{K_0} \right )^{\frac{1}{r}}

                 x=\left (\frac{K}{K_0} \right )^{\frac{1}{r}}-1


Svar #2
31. maj 2016 af mzs1998 (Slettet)

TAK

Skriv et svar til: isoler x i ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.