Matematik

HJÆLP SØGES TIL MATEMATIK

31. maj 2016 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Har løst de nedståene opgaver, kan de resultater jeg får passe?

Kropsvægten har indflydelse på, hvor lang tid det tager for blodet at løbe fra hjertet, rundt i kroppen og tilbage til hjertet igen.
I en model regner man med følgende sammenhæng:
y =17,4⋅ x0,25 ,
hvor y er blodets omløbstid, målt i sekunder, og x er kropsvægten, målt i kg.
a) Bestem blodets omløbstid for en person, der vejer 75 kg.
f(x):=17.4*x^(0.25) ? Udført
f(75) ? 51.2053

En person A vejer dobbelt så meget som en anden person B.
b) Hvor mange procent er blodets omløbstid længere for A end for B?
solve(1+r?=(1+0.5)^(0.25),r?) ? r?=0.106682
0.106682*100 ? 10.6682 %


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2016 af Soeffi

#0 Er det den her?

Jeg tror at den første er rigtig, mens den anden skal være 

solve(1+r?=(1+1)^(0.25),r?) ? r?=...

Dobbelt så meget er 100% mere.


Svar #2
31. maj 2016 af Einstein5 (Slettet)

Ja


Svar #3
31. maj 2016 af Einstein5 (Slettet)

Tror det passer med 1, da du har ret i at 100 % er i, får det til omring 18 %


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2016 af mathon

            \frac{y_2}{y_1}=1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^{0{,}25}

            1+r_y=\left ( 1+1 \right )^{0{,}25}

            r_y=2^{0{,}25}-1=0{,}18921=18{,}921\%


Skriv et svar til: HJÆLP SØGES TIL MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.