Debat

Hvordan udregnes eksamenskarakterer?

16. juni 2016 af fiskemad123 (Slettet)

Mit foreløbige eksamensresultat viser, at den vægtede sum af mine årskarakter og eksamenskarakterer er 336, samt at summen af anvendte vægte er 31. Jeg har 5 A-fag og agter at søge ind på en videregående uddannelse til næste år.

Mit spørgsmål er da, hvordan mit snit bør udregnes, og hvordan afrundingen sker. Skal jeg dividere den vægtede sum af mine karakterer med antallet af vægte, og herefter gang med 1,03 og 1,08 og så afrunde til sidst således:

(336/31)*1,03*1,08=12,05, hvilket giver 12,1 afrundet

Eller:

(336/31)=10,83, hvilket afrundet giver 10,8, som herefter ganges med 1,03 og 1,08, dvs. 10,8*1,03*1,08=12,01, hvilket giver 12,0 afrundet

Eller:

(336/31)=10,83, hvilket afrundet giver 10,8, som herefter ganges med 1,03, dvs. 10,8*1,03=11,12, hvilket afrundet giver 11,1, som herefter ganges med 1,08, dvs. 11,1*1,08=11,98, hvilket afrundet giver 12,0, men hvor mit snit reelt er under 12.

Jeg ved godt, at der er tale om petitesser, men desuagtet er det interessant at vide, hvor afrundingen sker, og hvordan mit nøjagtige snit dermed kommer til at se ud. Afrundes der 1, 2 eller 3 gange, og vil den endelige afrunding dermed ske med udgangspunkt i 11,98, 12,01 eller 12,05?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2016 af sjls

Prøv http://softit.dk/snit.asp, den regner dit gennemsnit ud for dig og ganger automatisk din ekstra A-fags bonus, og nederst står, hvad dit snit er, hvis du søger ind på en videregående uddannelse indenfor to år.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg anbefaler også sofit.dk. Desuden er det et flot snit - godt gået. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2016 af MatHFlærer

Flot snit! Tillykke. Benyt, som #1 og #2 skriver: http://softit.dk/snit.asp

Mvh

Anders Jensen


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2016 af EnStuderende

Nu vi er ved små detaljer ang. snit-udregning. Er der nogen, der ved, hvordan vægtningen af eksamenskarakterer foregår? Hvis man nu har fået både skriftlig og mundtlig årskarakter + skriftlig/mundtlig eksamenskarakter i f.eks. et A-fag, er vægtningen så 2+2 = 4 (sådan at de skal ganges med 1 hver især) eller 2 samlet (sådan at de skal ganges med 0.5 hver især) eller ...?

Desværre gælder linket ikke til HTX-elever.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

I stedet for at spekulere over udregningerne så brug http://softit.dk/snit.asp den udregner det. Øverst oppe står der, at du kan ændre det til HTX, HHX og HF. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2016 af EnStuderende

Gælder desværre ikke for HTX-elever....


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. juni 2016 af haugf (Slettet)

Gå ind på mitsnit.dk og vælg HTX og efterfølgelse eksamen. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. juni 2016 af EnStuderende

#7 det har jeg slet ikke set, at man kunne. Mange tak.


Skriv et svar til: Hvordan udregnes eksamenskarakterer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.