Fysik

Resistans og resistivitet for en leder

18. juni 2016 af simone1517 - Niveau: B-niveau

Er der nogle, der kan redegøre for hvordan resistansen for en leder afhænger af lederens længde og tværsnitsareal og resistivitet?

Forstår ikke helt, hvordan jeg skal komme frem til et svar 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2016 af mathon

Ohms Lov på
vektorform:
                            \overrightarrow{j}=\sigma \cdot \overrightarrow{E}
                                                                            \overrightarrow{j} er strømtæthedsvektoren
                                                                             \sigma er den specifikke ledningsevne
                                                                             \overrightarrow{E} er feltstyrkevektoren
hvor
                            j=\sigma \cdot E

                            \frac{I}{A}=\sigma \cdot \frac{U}{l}                           A er lederens tværsnitsareal
                                                                              l er lederens længde

                            \frac{1}{\sigma }\cdot \frac{l}{A}\cdot I=U

                            \frac{1}{\sigma }\cdot \frac{l}{A}\cdot I=R\cdot I

                            \varrho\cdot \frac{l}{A}=R                            \varrho er lederens specifikke modstand
                                                                             \varrho =\frac{1}{\sigma }


Skriv et svar til: Resistans og resistivitet for en leder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.