Fysik

Energi?

19. juni 2016 af solsikke1 - Niveau: C-niveau

Hej,til fysik mudligt skal vi blandt andet svare på "Omsætning mellem forskellige energiformer" men hvad kan ínkluderes her og hvad menes der 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2016 af mathon

I et isoleret system er den samlede
energi konstant, men den kan opdeles på flere former.

eks.
         Mekanisk energi i tyngdefeltet:

                                                            E_{mek}=\underset{E_{pot}}{\underbrace{mgh}}+\underset{E_{kin}}{\underbrace{\frac{1}{2 }mv^2}}     energien er opdelt på to former
                                                                                                           men er konstant.
som i hvile i øverste højde H
giver:
                                                            E_{mek}=mgH+\frac{1}{2}m\cdot 0^2
som i højden 0 med farten V
giver:
                                                            E_{mek}=mg\cdot 0+\frac{1}{2 }mV^2

 


Skriv et svar til: Energi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.