Matematik

Krise - Mangler hjælp til et eksamensspørgsmål om differentialregning

19. juni 2016 af deterbaremigher (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kan slet ikke se meningen, og kan ikke rigtigt søge mig frem til det. Gerne et detaljeret eksempel så jeg kan forstå det! 

Omtal, hvordan bestemmelse af lokale ekstrema kan anvendes til optimering og giv eksempel herpå. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2016 af PeterValberg

Se video nr. 8, 9, 10, 11 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2016 af Sfeldt (Slettet)

En hundegård der skal laves med et så stort areal som muligt. Du har 30 m hegn.

Areal = l * b

Omkreds = 30 = 2l + 2b <=> 2l = 30 - 2b <=> l = 15 - b

Areal = (15 - b) * b = 15b - b^2

Arealfunktionen differentieres mod b og sættes til 0 - kan du resten selv?


Skriv et svar til: Krise - Mangler hjælp til et eksamensspørgsmål om differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.