Fysik

Joules lov og effekt

19. juni 2016 af BummelummeABC - Niveau: B-niveau

Hej alle, er Joules lov og effekt ikke det samme? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2016 af Jerslev

#0: Nej. Joules lov er en lov, mens effekt er et begreb.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2016 af mathon

Nej.
             Joules Lov er en energilov:
                                                               E_{el}=U\cdot I\cdot t                    \left [ E_{el} \right ]=\left\{\begin{matrix} J\\ kWh \end{matrix}\right.

                                                                                                                1\; kWh=3{,}6\cdot 10^6\; Ws=3{,}6\cdot 10^6\; J=3600\; kJ

             Elektrisk effekt
                                                              P_{el}=\frac{E_{el}}{t}=\frac{U\cdot I\cdot t}{t}=U\cdot I
             Effekt i almindelighed:
                                                              P=\frac{Energi}{tid}
                                       eller                                                                \left [ P \right ]=W(att)
                                                              P=\frac{Arbejde}{tid}


Skriv et svar til: Joules lov og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.