Fysik

Hvor meget masse mister solen pr sekund (Vha Einsteins E=MC2)

20. juni 2016 af hannahaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey! Jeg skal op i fysikesamen i morgen (24 timers). Mit spørgsmål omhandler energi hvortil jeg gerne vil komme ind på solen..
Jeg har udregnet solens effekt+den disponible effekt osv, men vil gerne komme ind på hvordan man ud fra Einsteins ligning (E=MC2) kan beregne hvor meget masse Solen mister per sekund, eller i løbet af de ca. 4 milliarder år Solen har tilbage...
Er der nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2016 af mathon

… per sekund omdannes ca. 564 millioner ton brintkerner til ca. 560 millioner ton helium, mens massetabet på ca. 4,26 millioner ton per sekund er omsat til energi.


Svar #2
20. juni 2016 af hannahaa (Slettet)

Tak! Hvordan bruger man einsteins ligning til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2016 af hesch (Slettet)

Du har beregnet solens effekt.

Effekt = energi / tid  →  Energi = effekt * tid

E = mc2 = effekt * tid

Isolèr m     ( Δm )


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2016 af mathon

               E=\left | \Delta m \right |\cdot c^2

               E=\left (4{,}26\cdot 10^{9}\; kg \right )\cdot (3\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s})^2=3{,}834\cdot 10^{{26}}\; J

               P=3{,}834\cdot 10^{{26}}\; W


Skriv et svar til: Hvor meget masse mister solen pr sekund (Vha Einsteins E=MC2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.