Fysik

Citronsafts påvirkning på avocadoer

21. juni 2016 af febh2001 - Niveau: 8. klasse
Hvad er det der gør at når man putter citronsaft på avocadoer at de så ikke bliver ligeså hurtigt brune?

På forhånd tak :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Mange frugter indeholder enzymet polyphenol oxidase, som frigives, når du skærer frugten over. Enzymet reagerer med oxygen, som der er i luften, og denne reaktion gør frugten brun. Enzymet ses som et forsvarsværk mod dyr, der spiser dem, da det gør frugten mindre lækker at spise. Det danner også et antibakterielt lag, som kan beskytte mod bakterier, og herved kan frugten/træet bedre hele. 

Citronsyre, der er i citronsaft, der har en lav pH værdi reagerer først med oxygen, når du har tilført citronsaften på frugten, og herved vil polyphenol oxidase ikke reagere med oxygen før, alt citronsyre har reageret med oxygen. Den lave pH-værdi i ctronsyre gør også polyphenol oxidase inaktivt. 


Skriv et svar til: Citronsafts påvirkning på avocadoer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.