Fysik

Gay Lussacs love

22. juni 2016 af Koplop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der hurtigt kan forklare mig Charles' og Gay Lussacs love?

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2016 af mathon

Charles lov, siger at trykket for en indespærret ideal gas med konstant volumen er ligefrem proportionalt med den absolutte temperatur. 

Gay-Lussac's lov: Alle ideale gasser har ved konstant tryk  - målt ud fra rumfanget ved 0°C - en rumudvidelseskoefficient på \tfrac{1}{273} \; grad-1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2016 af mathon

Det hele rummes i idealgasligningen:

med konstant volumen:
                                       
                       p\cdot V=n\cdot R\cdot T

                       \frac{p_2\cdot V}{p_1\cdot V}=\frac{n\cdot R\cdot T_2}{n\cdot R\cdot T_1}

                       \frac{p_2}{p_1}= \frac{T_2}{ T_1}

                       \frac{p_2}{T_2}= \frac{p_1}{ T_1}=k

                       p=k\cdot T                         Charles Lov

med konstant tryk:

                       \frac{p\cdot V}{p\cdot V_0}=\frac{n\cdot R\cdot T}{n\cdot R\cdot T_0}

                       \frac{ V}{V_0}=\frac{ T}{ T_0}

                       \frac{ V}{V_0}=\frac{ 273+t}{ 273}=1+\tfrac{1}{273}t

                       V=V_0 \left (1+\tfrac{1}{273}t \right )         Gay-Lussac's lov

                       
                      


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2016 af mathon

                      \frac{ V}{V_0}=\frac{ 273+t}{ 273}=1+\left (\tfrac{1}{273} \; {C}^{\, -1} \right )t

                       V=V_0 \left (1+\left (\tfrac{1}{273} \; {C}^{\, -1} \right )t \right )         Gay-Lussac's lov


Skriv et svar til: Gay Lussacs love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.