Matematik

rumfang

24. juni 2016 af shain - Niveau: 10. klasse
Skal have hjælp til denne opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Omregn de 2,4 m3 til liter.

Du kan så bestemme antal mg chlor i de 2,4 m3, da du får oplyst antal mg chlor per liter.

Du får resultatet i mg, som du så bare skal omregne til gram. 

Prøv at skrive dine udregninger ned og evt. også skrive svarmulighederne, du får oplyst, ind her. 


Svar #2
24. juni 2016 af shain

2,4 m3= 2400 l/0.5mg/l = 1200 g?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juni 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du har regnet galt og iøvrigt skrevet galt. Du har skrvet noget, der savrer til a = a*b =c.
Dette er noget vrøvl, hvis b ikke er 1 og det er det ikke her.

2,4m3 = 2400 l

2400 l * 0.5mg/l = (Her har du en faktor 1000 galt.)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg gætter på, at 12000 g ikke er en svarmulighed - prøv at skrive svarmuligheder ind. 

Det er, som #3 siger, ikke korrekt at skrive det op, som du gør i #2. 

Husk på at du har det opgivet som 0,5 mg/L. 


Svar #5
24. juni 2016 af shain

omregner først 2,4 m3 til 2400 l og deler med 0,5 mg/l?

Svar #6
24. juni 2016 af shain

liter går ud så har mg tilbage. Men skal have det i gram

1000 mg er det 1 gram?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

I din udregning skriver du: 2,4 m3= 2400 l/0.5mg/l = 1200 g?  - hvordan får du 2400/0,5 til at give 1200?

Det er en forkert metode, men du er godt på vej.

2,4 m3 = 2400 L

1000 mg = 1 g. 

For tredje gang vil jeg råde dig til at skrive de svarmuligheder, du får opgivet i opgaven, ind. 


Svar #8
24. juni 2016 af shain

a) 1,2 g

b) 1200 g

c) 12 g

d) 120 g

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. juni 2016 af Eksperimentalfysikeren

#5: 2400 l /0.5mg/l = 4800 l2/mg

Det var ikke det, du skulle have. Du skal gange med 0.5mg/l.


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Okay prøv så at skrive dine udregninger ind. Skridt for skridt. 


Svar #11
24. juni 2016 af shain

x*2 = 2400 l hvor x er antal mg

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. juni 2016 af Eksperimentalfysikeren

Hvorfor blander du pludselig x ind i opgaven?

Du var på rette spor.

1) Omregn m3  til l. Dette har du.

2) Beregn antallet af mg. Din formel er forkert. Du skal ikke dividere med 0.5mg/l, men gange med 0.5mg/l.

Hvis du dividerer, bliver enheden forkert. Faktisk har du ganget i stedet for at dividere, men så har du skrevet g i stedet for mg.

3) Regn om fra mg til g.


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

2,4 m3 = 2400 L

2400 L * 0,5 mg/L = 1200 mg

1200 mg = 1,2 g 


Svar #14
24. juni 2016 af shain

Den ligninger jeg skriver er det samme

Svar #15
24. juni 2016 af shain

Jeg siger tak har været lidt for hurtig

Skriv et svar til: rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.