Studievejledning

Gennemsnit

24. juni 2016 af Letum
Hej,
Jeg har altid gerne ville læse medicin, og har derfor gjort mit bedste hele vejen igennem gymnasiet. Dog, så har jeg fået nogle få "dårlige" karakterer, som har medført at mit snit med bonus kun er på 10,3. Dette har knust mig meget, da jeg kan se hvor højt gennemsnittet for medicin var sidste år. Jeg har selvfølgelig tænkt mig også at søge ind på standby, men jeg ærger mig rigtigt meget og føler mig så magtesløs. For at være ærlig, så føles det hele så tomt, da jeg nu har knoklet så hårdt i de 3 år på gymnasiet men stadig ikke har formået at få et højt nok snit. Det gør mig så nervøs, når jeg hører om alle de superstudenter med tårnhøje snit, hvor man kan formode at der sikkert er mange ligesom dem, som har tænkt sig at søge ind på medicin. Jeg ved, at mange sikkert vil anbefale mig at søge ind på andre uddannelser osv., men det gør bare så ondt at skulle overhovedet tænke på det, da det jo er medicin som jeg vil. Skal jeg virkeligt bare acceptere nederlaget, og søge ind på andre uddannelser, som jeg i princippet ikke vil?

- Jeg har prøvet at søge kvote 2 på SDU, men kom desværre ikke videre.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det er selvfølgelig ærgeligt, og der er en stor konkurrence på medicinstudiet, fordi det netop er Danmarks mest søgte studie. Jeg søger selv ind til næste år. 

Jeg vil råde dig til at søge kvote 2 og standby på samtlige af universiteterne. Der skal selvfølgelig være en smule realitetssans, så det kan godt være, du skal prøve at kigge på andre studier, der minder om medicin - det kan måske også gøre optagelsen på medicin lettere. 


Svar #2
24. juni 2016 af Letum

#1 Ja, men det er som sagt bare ret hårdt at acceptere det lige nu, haha. Jeg føler bare lidt, at alt mit hårde arbejde er gået til spilde.. :-/

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja det er da fuldstændigt forståeligt, og jeg ville nok også have haft svært ved at acceptere det. Jeg vil dog ikke mene, at din drøm er død. Der er stadig mulighed for at kunne komme ind på medicin. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juni 2016 af EnStuderende

Hvis du ikke kommer ind, kan du eventuelt prøve at tage et sabbatår og læse op på de fag, som der lægges vægt på for at komme ind, og så sørge for at få stort set 12 i dem alle sammen ;) Det er jo ikke dårligt at søge ind med på kvote 2, selvom dit snit ikke hæves af det. Relevant praktik, jobs og etc. kunne også hjælpe. Det gælder om at have flest mulige kort at lægge ud på bordet.

Når det så er sagt... Så klap lige dig selv på skulderen, for det er altså et fint snit, og dit arbejde er ikke spildt - kun hvis du har arbejdet på en måde, så du har præsteret mere og bedre, end du har lært.

Hvis du virkelig elsker medicin, så finder du ud af, at de har skemaer på universitetets hjemmesider med deres fag. Hvis du klikker på dem, så står der nærmere om faget - og hvilke studiematerialer du bruger. Dvs. hvilke bøger, de faktisk læser. Fuck dit snit. Lær det, du gerne vil - køb bøgerne på forhånd eller download dem på nettet. Husk på, at du lever i en tid, hvor du har hele verdens biblioteker lige foran dig. Så brug dem.

Der kan kun ske 2 ting ved dét: du finder ud af, at du egentlig ikke gider medicin alligevel, eller du kommer på forkant af studiet og kan måske endda bruge det som et "kort" til kvote 2 (skriver måske, fordi jeg ikke lige ved, hvordan du skulle kunne dokumentere, at du rent faktisk har læst bøgerne, men det kan du jo selv tænke over). Bare fordi universitetet nægter dig adgang betyder det jo ikke, at du ikke må lære noget om medicin. Det betyder kun, at du skal være meget mere selvstændig for at gøre det. Og så i mellemtiden kan du jo kæmpe for at få lov at bruge deres fine udstyr, som jo nok er det sværeste at få fat i herhjemme ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. juni 2016 af Stats

Jeg læste forleden, at en person var i gang med 2 uddannelserne på samme tid... Dette er fordi at man kan betale sig til enkeltfag. På denne måde kunne han være i stand til at tage 2 uddannelser på samme tid.

Hvis jeg ikke kommer ind på min ynglingsuddannelse, så vil jeg vælge at betale de enkeltfag jeg mangler... Måske kan du gøre det samme?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juli 2016 af YouCanDoIt786 (Slettet)

Hej Letum :)

Har du overvejet alternativer? :)

Eksempelvis: "Medicin og Teknologi", der er en samarbejdsuddanelse mellem DTU Lyngby og KU (Panum). 

Jeg kender en del, der ikke er kommet ind på medicin-studiet, der har valgt "Medicin og Teknologi", og de blev meget glade for det. 

Jeg har hørt, at hvis man har en bachelor i "Medicin og Teknologi", så er ens chance bedre i forhold til Kvote 2, men ved ikke om det passer :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juli 2016 af hejmeddigvenner (Slettet)

Hvis du brænder så meget for det, hvorfor så ikke overveje at studere medicin i Polen?
Du kan evt søge om en kandidat i DK efter endt bachelor.
Og på trods af, at du studerer i Polen bliver alle jo læger i sidste ende.

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. juli 2016 af Harris786 (Slettet)

Sidder også i samme dilemma og har søgt ind på medicin... har knoklet for at få et højt snit og alligevel har ikke formået at få et højt nok alligevel. Men som nævnt foroven så kunne du søge ind på alle fire udd. steder og søge standby. Ellers kunne tandlæge studiet også være en mulighed :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. juli 2016 af Dulugtergrimt

Der går faktisk en del danske læger rundt med deres lægeeksamen fra Polen. Ulempen er, at man selv skal arrangere KBU (turnus) hvis den skal udføres i Danmark, men der findes hospitalsafdelinger der fattes læger (læs: psykiatrien), og som derfor gerne tager yngre læger ind i et halvt år. Så mangler man "bare" et ophold på en somatisk afdeling, men det kan man også finde, hvis man søger lidt bredt.


Svar #10
08. juli 2016 af Letum

#7 + #9 

Problemet er bare, at det koster ret mange penge, som jeg desværre ikke besidder. Jeg har faktisk tilbage for nogle måneder siden prøvet at søge om et lån fra min bank ift. dette, men de sagde at det ikke var muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. juli 2016 af klartilathjælpe (Slettet)

Vent nu og se, hvad adgangskvotienterne blive i år. Ingen siger, at de ikke kan falde lidt i forhold til sidste år, selvom det er ret usandsynligt. Men hvis du alligevel ender med ikke at blive optaget, så kan du heldigvis glæde dig over, at der et hav af uddannelse at vælge i mellem. Derudover skal det siges, at der er mange uddannelser, der minder om medicin som f.eks. odontologi, hvor man efter en endt kandidatgrad har mulighed for at specialisere sig i tand, mund og kæbekirurgi. Denne specialisering er på lige fod med alle andre speciallægeuddannelser. Andre uddannelser der minder om medicin er medicin med industriel specialisering, medicin og teknologi, kiropraktor osv..Hvis grunden til at blive læge er at hjælpe andre mennesker, så kunne sygeplejerske-uddannelsen også være et rigtigt fint valg. Så alt i alt kan det jo konkluderes, at det ikke være verdens undergang, hvis du ikke blev optaget. Du kan også trøste dig selv med, at du er langt fra den eneste, der kunne havne i den situation, hvor du ikke blev optaget på din drømme-uddannelse. Mange studerende oplever hvert år at blive afvist, men for de flestes vedkommende (heldigvis) går livet videre og de finder sig en alternativ uddannelse, som de ender med at blive rigtig glade for. Og for dem er sorgen over ikke at være optaget på den oprindelige "drømme-uddannelse" fuldstændig glemt. Så begynd allerede nu at tænke over, hvad du ellers interesserer dig for, eller hvor du kunne se dig selv om 10 år. 


Skriv et svar til: Gennemsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.