Fysik

Carnot Cyklus

25. juni 2016 af Rossa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude. Jeg skal regne en opgave som lyder:

1. Beregn trykket P1 for tilstand (1), og trykket P2 og for tilstand (2) for Helium-gassen.
Opgaven vedhæftes, som en pdf-document ,så please læs opgaven på documentet.

Jeg regner P1:
 P_1 = \dfrac{N*k*T_1}{V_1} = \dfrac{10^{23}* 1.381 *10^{-23} J/K * 450 K }{0.002 m^3} = 3.11 * 10^5 Pa

og det er rigtigt.

Her bestemmes P2 ved relationerne nedenfor, men mangler T2
P_1 ^ \gamma * V_1 = P_2 ^\gamma *V_2 => P_2 = \left ( \dfrac{V_1}{V_2} \right )^\gamma * P_1 = \left ( \dfrac{0.002 m^3}{0.003 m^3} \right )^{5/3} * 3.11 *10^5 Pa = 1.58 *10^5 Pa 
det er bare forkert

Her bestemme jeg også Tved V_1 * T_1^{f/2} = V_2 *T_2^{f/2}, men jeg får ikke en rigtigt svar for T2.

Jeg ved, at P1 = 3.11 * 105 Pa og P2 = 2.07 *10Pa

Vil nogen derude kigger mine beregning, og hjælpe mig videre med opgaven?

Opgaven vedhæftes:
 

Vedhæftet fil: yes.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2016 af peter lind

Den skal beregnes som en idealgas, hvad du også har gjort i det fførste spørgsmål. Dermed har du også at P1*V1 = P2*V2


Svar #2
26. juni 2016 af Rossa

Det lyder simpelt, og nu får jeg det rigtige svar. Men hvorfor holder ikke formlen V^\gamma P= constant?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. juni 2016 af Heptan

#2 Fordi formlen kun gælder for en adiabatisk proces.


Skriv et svar til: Carnot Cyklus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.