Fysik

Change in Entropy

27. juni 2016 af Rossa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude. Jeg skal bestemme \Delta S for en en adiabatisk ekspansion  og en adiabatisk kompression  for en Carnot-cyklus.
På facitlisten står at \Delta S =0 i begge tilfælde for en adiabatisk ekspansion og en adiabatisk kompression.

For   adiabatisk ekspansion ved jeg,at Q =0, MEN MIT SPØGSMÅL ER:

Gælder altid, at \Delta S=0 for en adiabetisk proces? 

Hvis Ja, vær så venligt, at begrunde så præcis som muligt.

På forhånd Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juni 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Et systems entropi kan kun ændres på to måder:

1. Ved at systemet udveksler varme med omgivelserne (dvs. Q ≠ 0).

2. Ved at der foregår noget irreversibelt et sted i systemet (fx friktion eller fri ekspansion).

 

Hvis man har en proces der både er adiabatisk (dvs. Q = 0) og reversibel, så vil systemet derfor ikke ændre sin entropi. Altså ΔS = 0. Men du kan godt have en adiabatisk proces hvor ΔS ≠ 0, hvis processen er irreversibel.

I opgaven er det indirekte nævnt at de to adiabatiske processer også er reversible. En Carnot-cyklus er nemlig defineret som en kredsproces der består af to reversible isotermer + to reversible adiabater.


Skriv et svar til: Change in Entropy

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.