Kemi

Beregning af syrestyrkekonstant

27. juni 2016 af Lalsen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der en som kan give en hånd med følgende opgave? Er lidt i tvivl om hvordan jeg skal gribe den an


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. juni 2016 af mathon

                          \frac{\left [ H^+ \right ]\cdot \left [ HC_2{O_4}^- \right ]}{\left [ H_2C_2O_4 \right ]}=K_1

                          \frac{\left [ H^+ \right ]\cdot \left [ C_2{O_4}^{2-} \right ]}{\left [ HC_2O_4^- \right ]}=K_2

                          \frac{\left [ H^+ \right ]^2\cdot \left [ C_2{O_4}^{2-} \right ]}{\left [ H_2C_2O_4 \right ]}=K_1\cdot K_2=K=10^{-5{,}54}\; M^2

                          K_2=K=\frac{10^{-5{,}54}\; M^2}{K_1}


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. juni 2016 af mathon

korrektion:
                         K_2=\frac{10^{-5{,}54}\; M^2}{K_1}


Svar #3
28. juni 2016 af Lalsen (Slettet)

Tak for svaret :)


Skriv et svar til: Beregning af syrestyrkekonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.