Studievalg og videregående studie

Standby-plads

29. juni 2016 af Nano16 (Slettet)
Hej. Skal ens gennemsnit være det samme som den nuværende adgangskvoteint for, at man bliver optaget? Hvis ja, bliver ALLE, der har sat kryds ved stand-by så optaget, hvis de selvfølgelig har snittet

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juni 2016 af Dulugtergrimt

Standby er dynamisk fra år til år, ligesom optagelsessnittet.

Svar #2
29. juni 2016 af Nano16 (Slettet)

Hvis man søger kvote 1 og stand-by også, kommer man så ind på studiet, hvis man har snittet eller skal man vente et år? Hvis man ikke har snittet til stand-by også, kan man så ikke komme ind på et andet studie man er blevet optaget på

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. juni 2016 af Dulugtergrimt

Hvis dit snit er over standby, så kommer du direkte ind. Snittet til standby er altid lavere end kvote 1 snittet, da den afhænger af det snit, så har du snit til kvote 1, så har du automatisk også snit til standby.

Svar #4
29. juni 2016 af Nano16 (Slettet)

Hvis man har snittet til kvote 1 og har søgt stand-by, så har man jo også snittet til stand-by. Skal man så vente et år på ventelisten eller må man gerne starte uddannelsen med alle kvote-1'er

Svar #5
29. juni 2016 af Nano16 (Slettet)

Hvad hvis man har gennemsnittet til kvote 1 på samme uddannelse bare på et andet universitet? Må man så tage den plads, hvis man stadig har søgt ind på et andet umivesitet, hvor ikke kom ind gennem kvote 1, men fik dog en stand-by.

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. juni 2016 af Dulugtergrimt

Hvis du har snittet til kvote 1, så kommer du direkte ind. Så bliver du ikke vurderet på standby. Standby trumfer ikke et direkte optag.

Hvis du kommer på standby-listen, så bliver du ikke vurderet på andre universiteter, får ikke tilbudt en plads og kan ikke efterfølgende komme og sige "ej, jeg vil hellere over på det andet universitet og blive direkte optaget i stedet". Bordet fanger.


Svar #7
29. juni 2016 af Nano16 (Slettet)

Altså man kan søge ind på flere studier. Hvis man søger ind på 5, og bliver optaget på alle, men den ene, har man sat standby. SKAL man så være på listen, eller må man tage den, hvor man er blevet optaget direkte

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. juni 2016 af Dulugtergrimt

Du bliver ikke optaget på alle studier du har snittet til. Du kan søge ind på flere forskellige studier, men du bliver kun optaget og tilbudt studieplads på ét studie. Hvis du krydser af i standby, ikke kommer ind direkte, men bliver sat på standby-listen, så er det det tilbud, du får. Du får ikke tilbud fra andre steder, for du bliver ikke vurderet andre steder. Det er prisen for standby.


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. juni 2016 af Bio141

hvis man søger ind på kvote 1, så bliver man jo tilbudt plads på alle de studier, man har søgt ind på, hvis man har snittet. Så kan man vælge ét af studierne, er det ikke sådan, det fungerer?

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. juni 2016 af Dulugtergrimt

Nej, det gør man ikke, nej det kan man ikke og nej, det er det ikke. Der er en grund til, at man skal prioritere på ansøgningen. Man vurderes simpelthen fra prioritet nummer 1 og nedad listen, indtil der er mulighed for et optag. Det gælder, hvad enten det er direkte optag eller standby. Så snart man kan tilbydes en plads, fordi ens snit er adgangsgivende, så bliver man ikke vurderet på de lavere prioriterede studier. Det gælder derfor om at prioritere og tænke sig godt om, når man gør det. Det kan ikke laves om når man først har fået brev om optagelse.


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. juni 2016 af Bio141

Skal standby være ved førsteprioriteten, eller må man gerne sætte standby ved alle

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. juni 2016 af Dulugtergrimt

Du må krydse af i standby ved alle de studier, du har lyst til. Hvis du har lyst til at stå standby ved din første, tredje og sjette prioritet, så gør du det. Vil du stå på standby ved dem alle, så gør du det. Hvis du ikke vil stå standby, så lader du bare være.

Jeg vil dog anbefale at krydse af i standby, hvis man er sikker på, hvad man vil læse, og hvor man vil læse det. Det er sgu ærgeligt at satse og sidde med et gennemsnit, der måske er 0,2 under direkte optag, men ville være nok til standby, og så glippe pladsen, fordi man valgte at gamble og ikke satte det skide kryds.


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. juni 2016 af LarsJensen0 (Slettet)

Helt enig med #12. Når man ved hvad og hvor man vil studere, så er standby en ekstra chance for optagelse. Det "værste" der kan ske, er at man først starter næste år.


Skriv et svar til: Standby-plads

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.