Fysik

Hjælp til opgaver i opdrift

29. juni 2016 af turko2990 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har svært ved, at lave disse opgaver, håber nogen vil hjælpe mig. 

En isflage har arealet 2,5 cm og en tykkelse på 15 cm. Isflagen flyder et hav med en densistet på 1,03*103 kg/m3 , svarende til 1030. Regn med at isens densitet er 917 kg/m(densitet af is ved 0 C)

A) beregn opdriften på isen, hvis den er presset helt ned, sådan at overfladen af isflagen er helt nede i niveau med vandoverfladen. 

B) Hvor meget masse kan isflagen bærer (udover sin egen masse)?

C)Hvor dybt stikker isflagen ned i vandet, hvis det ikke er noget ovenpå den?

Jeg håber inderligt nogen vil hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juni 2016 af mathon

                  V_{is}=(0{,}15\; m)\cdot \left ( 0{,}00025\; m^2 \right )=3{,}75\cdot 10^{-5}\; m^3
A)
                  F_{op}=\left (3{,}75\cdot 10^{-5}\; m^3 \right )\cdot \left ( 1{,}03\cdot 10^{3} \; \tfrac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9{,}82\; \tfrac{N}{kg} \right )=3{,}792975\cdot 10^{-1}\; N


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. juni 2016 af mathon

B)
                  m_{is}+m_{ekstra}=m_{vand\; fortr\ae ngt}

                  \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! m_{ekstra}=\left ( 3{,}75\cdot 10^{-5}\; m^3 \right )\cdot\left ( \left ( 1{,}03\cdot 10^3\; \tfrac{kg}{m^3} \right ) -\left ( 9{,}17\cdot 10^2\; \tfrac{kg}{m^3} \right ) \right )=4{,}2375\cdot 10^{-3}\; kg=
                                                                                                                                               4{,}2375\; g

                                                                                                                                                


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. juni 2016 af mathon

C)

                  F_{op}=V_{under}\cdot \rho _{vand}\cdot g=V\cdot \rho _{is}\cdot g

                  V_{under}\cdot \rho _{vand}=V\cdot \rho _{is}

                  \frac{V_{under}}{V}= \frac{\rho _{is}}{\rho _{vand}}

                  \frac{d\cdot \left ( 2{,}5\; cm^2 \right )}{\left ( 15\; cm \right )\cdot \left ( 2{,}5\; cm^2 \right )}= \frac{0{,}917}{1{,}03}=0{,}8903          d er dybden

                  d=0{,}8903\cdot \left ( 15\; cm \right )

                  d\approx 13{,}4\; cm

                 


Svar #4
29. juni 2016 af turko2990 (Slettet)

Tusind tak Mathon. 


Skriv et svar til: Hjælp til opgaver i opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.