Matematik

Potensregel i forbindelse med differentialkvotient

18. juli 2016 af Jegvedingenting - Niveau: B-niveau

Hej

Forstår ikke hvordan bogen laver den omskrivning vha. følgende potensregel som er vedhæftet. Kan nogen forklare mig hvordan de bruger reglen? På forhånd tak.


Svar #1
18. juli 2016 af Jegvedingenting

Vedhæfter lige igen da den ikke gad første gang..

Der er et eller andet galt. Ved ikke hvorfor den oprettede så mange tråde, og gad heller ikke vedhæfte et word-dokument....


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juli 2016 af Stats

Der er vidst flere der har oplevet problemet.. Syntes jeg så en tråd, hvor han/hun heller ikke kunne vedhæfte dokument.

Husk altid på:

(xn)' = nxn-1 og (k·f(x))' = k·f'(x)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
20. juli 2016 af Jegvedingenting

Hej

Jeg prøver lige igen.

Det virker ikke endnu. Jeg prøver med billedupload.

https://billedeupload.dk/images/01eGF.png


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juli 2016 af StoreNord

f(x)=\frac{x^{6}}{5}                                         skal differentieres. Den kan jo også skrives:

f(x)=\frac{1}{5} \; x^{6}                      for at differentiere ganger man 6-tallet ned foran, og tæller potensen èn ned (til 5).

f'(x)=\frac{1}{5} \cdot 6 \cdot \; x^{5}              reduceres nemt til       f'(x)=1,2 \; x^{5}


Skriv et svar til: Potensregel i forbindelse med differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.