Matematik

Hjælp til ligningssystem

20. juli 2016 af locoroco (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen,

Sidder med lineære funktioner og skal bruge hjælp til ligningen: 

x-y=4^2x+y-11=0 

Det kunne være rart, hvis der var nogen som kunne hjælpe. :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juli 2016 af Soeffi

#0. Mener du: x-y=4^{2x}+y-11=0...? Det er ikke en lineær funktion og heller ikke en ligning.


Svar #2
20. juli 2016 af locoroco (Slettet)

Jeg har vedhæftet billede af den som den ser ud. :-) 


Svar #3
20. juli 2016 af locoroco (Slettet)

Ligningen 


Svar #4
20. juli 2016 af locoroco (Slettet)

Ligningen 


Svar #5
20. juli 2016 af locoroco (Slettet)


Svar #7
20. juli 2016 af locoroco (Slettet)

#1

#0. Mener du: x-y=4^{2x}+y-11=0...? Det er ikke en lineær funktion og heller ikke en ligning.

Ja, det er sådan ligningen ser ud :-) 


Svar #8
20. juli 2016 af locoroco (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. juli 2016 af peter lind

#8   adder de to ligninger. Derved får du en ligning i x alene

alternativ isoler x eller y i den første ligning og sæt resultatet ind i den anden ligning.

Hvis du har en ny opgave bør du oprette en ny tråd


Svar #10
20. juli 2016 af locoroco (Slettet)

#9
#8   adder de to ligninger. Derved får du en ligning i x alene

alternativ isoler x eller y i den første ligning og sæt resultatet ind i den anden ligning.

Hvis du har en ny opgave bør du oprette en ny tråd

Hej Peter, kan du være mere præcis i din fortolkning?

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. juli 2016 af Soeffi

#8. Ti-Nspire:


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. juli 2016 af mathon

ligningsaddition - som anvist i #9
giver:
                              3x=15

                              x=5      som indsat i

                              x-y=4
giver:
                              5-y=4

                              y=1

                            


Svar #13
20. juli 2016 af locoroco (Slettet)

tak venner :-)

Men der er dog det problem at ligningen skal kunne løses uden ti-nspire :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. juli 2016 af Eksperimentalfysikeren

Der er ikke tale om én ligning, men om to. Pas på med tegnene "^" og "∧". Det første bruges til potensopløftning, mens det andet er et operatortegn i den matematiske logik. Det læses som "og". I dit tilfælde her betegner det, at begge de to ligninger skal være opfyldt.

Den ene ligning er x-y =4, den anden 2x+y-11=0.

Læg dem sammen, så fårdu en ligning, der kun indeholder x. Læg så 11 til på begge sider af lighedstegnet. Til slut dividerer du med 3 og har værdien af x. Den indsætter du i den første ligning og isolerer y.


Svar #15
20. juli 2016 af locoroco (Slettet)

Super Hjælp! Tak for det :-)

Skriv et svar til: Hjælp til ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.