Kemi

Udregning af de nye stofmængde konc.

21. juli 2016 af Fatima786 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan fortælle mig hvorfor der bliver sagt +x på venste side og -2x på højre?

Jeg har lavet andre lignende opgaver  hvor andengradsligningen blev skrevet med minus x på begge sider.

Takker


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juli 2016 af mathon

Det afhænger helt af koefficienterne i den afstemte kemiske reaktion.


Svar #2
21. juli 2016 af Fatima786

Åh my lord jeg ved ikke hvad der skete for min computer:(

Jeg forstå det med koefficienterne men det er fortegnet der forvirrer mig,  hvorfor står der ikke minus x når der står minus 2x?

Når kkoefficient er 1 er det så automatisk +?? 


Svar #3
21. juli 2016 af Fatima786

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1370687

Jeg ved ikke helt hvad der sker for min coputer:(

jeg taler om denne tråd...

Hvorfor står der ikke samme fortegn foran X... det med koefficienterne er jeg helt med på .


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juli 2016 af mathon

                                  N_2O_4\, _{\textit{(g)}}\;\rightleftharpoons \; 2\, NO_2\, _{\textit{(g)}}          Kc = 0.0032 M   (20 °C)

Da reaktionsbrøken lige efter volumenhalveringen
er:
                                         \frac{ \left [NO_2 \right ]^2}{\left [N_2O_4 \right]}=0{,}00640\; M>0{,}0032\; M

er der ikke længere ligevægt ved 20°C, hvorfor den oprindelige ligevægt forskydes mod venstre,
indtil der igen er ligevægt ved
                                                  \frac{ \left [NO_2 \right ]^2}{\left [N_2O_4\right]}=0{,}0032\; M   ved 20°C

Processen er:
                                  2\, NO_2\, _{\textit{(g)}}\;\rightarrow \; N_2O_4\, _{\textit{(g)}}         2 mol bliver til 1 mol

     dvs
               når \left [NO_2 \right] mindskes med 2x, øges \left [N_2O_4 \right ] med x
hvoraf for den nye ligevægt:
                                                  \frac{ \left [NO_2-2x \right ]^2}{\left [N_2O_4+x\right]}=0{,}0032\; M                                                 

                                                  x=0{,}005091\; M

i den nye ligevægt er:

                     \left [ NO_2 \right ]_{ny}= \left ( 0{,}0358\; M\right ) -2x = (0{,}0358\; M) -2\cdot\left ( 0{,}005091\; M \right ) =0{,}025618\; M

                     \left [ N_2O_4 \right ]_{ny}= \left ( 0{,}2\; M \right ) +x = (0{,}2\; M) +\left ( 0{,}005091\; M \right ) =0{,}205091\; M
              

                                 

                   


Svar #5
21. juli 2016 af Fatima786

Tusind tak mathon :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juli 2016 af mathon

korrektion:
                               \frac{ \left [NO_2-2x \right ]^2}{\left [N_2O_4+x\right]}=0{,}0032\; M         0<x<0{,}0179\; M
                          


Skriv et svar til: Udregning af de nye stofmængde konc.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.