Matematik

Eksponentiel vækst - Skal lave et bevis på følgende: f(x0+∆x)=f(x0 )·a^∆x

21. juli 2016 af Fenser (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med et lyn-kursus i Mat b over sommeren, og er uhørt dårlig til at lave beviser. Hvordan kommer jeg igang med det her? 

 f(x0+?x)=f(x0 )·a^?x

(Spørgsmåltegn er delta - kan den vidst ikke skrive ordentligt.)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juli 2016 af mathon

                 f(x)=b\cdot a^x

                 f(x_0+\Delta x)=b\cdot a^{x_0+\Delta x}=b\cdot a^{x_0}\cdot a^{\Delta x}=\left (b\cdot a^{x_0} \right )\cdot a^{\Delta x}=f(x_0)\cdot a^{\Delta x}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juli 2016 af Capion1

# 0
Beviser bygger på axiomer, definitioner og sætninger.
For at kunne gå i gang med bevisførelse, skal disse være velkendte og fortrolige at arbejde med.
Dit spørgsmål vil kunne besvares, som det er gjort, med sætningen
am + n = am·an 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. august 2016 af Thomas0503 (Slettet)

Hej 

Kast et blik på følgende videoer: http://matlet.dk/flere-regneregler/


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst - Skal lave et bevis på følgende: f(x0+∆x)=f(x0 )·a^∆x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.