Matematik

forklaring af givne matematiske symboler?

26. juli 2016 af htxstudenten (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har vedhæftet et billede af symbolerne. Husker nemlig ikke helt hvad disse betyder:

R, h_a, A, A_C, h_b, v_A

Nogen der kan forklare?


Svar #1
26. juli 2016 af htxstudenten (Slettet)

fil


Svar #2
26. juli 2016 af htxstudenten (Slettet)

2-forsøg..


Svar #3
26. juli 2016 af htxstudenten (Slettet)

3. forsøg........


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. juli 2016 af mathias1997

Reelle tal skrives som \mathbb{R}.

Areal skrives typisk som A.

De andre bogstaver kan betyde forskellige ting afhængigt af konteksten.


Svar #5
26. juli 2016 af htxstudenten (Slettet)

konteksten er:

at jeg skal konstruere en trekant med disse mål

R=2,5 cm

h_a= 3,5cm

AC= 4cm (ved godt hvad det er)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. juli 2016 af mathon

Tilsyneladende:

                            R er radius i trekantens omskrevne cirkel

Trekantssider:
                            BC benævnes a    siden overfor \angle A
                            AC benævnes b     siden overfor \angle B
                            AB benævnes c     siden overfor \angle C

                            h_a og h_b er højden på henholdsvis a og b.     (højden går fra en vinkelspids og vinkelret på
                                                                                                      den modstående side)

                            v_A er vinkel A's vinkelhalveringslinje.

                           


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. juli 2016 af mathon

#5 konstruktionshjælp:
       af
                 4\cdot R\cdot T=a\cdot b\cdot c
haves:
                 4\cdot R\cdot \frac{1}{2}\cdot h_a\cdot a=a\cdot b\cdot c

                 2\cdot R\cdot h_a= b\cdot c

                 2\cdot2{,}5\cdot 3{,}5= 4\cdot c

                 \frac{35}{2}= 4\cdot c

                  c=\frac{35}{8}=4{,}375


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. juli 2016 af mathon

Du har nu:
        

R = 2,5 cm

h_a = 3,5 cm

|AC| = b = 4 cm

|AB| = c = 4,375 cm


Svar #9
26. juli 2016 af htxstudenten (Slettet)

takker ;)


Svar #10
26. juli 2016 af htxstudenten (Slettet)

et ekstra spørgsmål:

hvad betyder m_c og A_C ? m_c=5,5cm og A_C= 4cm.

Det hører stadig til samme opg


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. juli 2016 af sjls

#10
|AC| = b er stadig det samme - altså linjestykket mellem vinkel A og C.
Og m_c er medianen til siden c.

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. juli 2016 af mathon

I en trekant
                   er en median et linjestykke med endepunkterne i en vinkelspids og i midtpunktet af vinklens
                   modstående side og betegnes med
                                                                                m_{indeks}
                   hvor indekset kan være a,b eller c                 m for m(edian)


Skriv et svar til: forklaring af givne matematiske symboler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.