Matematik

trigonometri -retvinklet trekant

26. juli 2016 af htxstudenten (Slettet) - Niveau: C-niveau

A = 90°, a = 28,3 cm og c = 16,7 cm.
Du skal tegne trekanten og bestemme vinklerne B og C samt siden b. 

hvordan man tegner en trekant har jeg styr på ;)

Men for at kunne det, så skal jeg har bestemt vinklerne B, C og siden b. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juli 2016 af mathon

Dine oplysninger A = 90°, a = 28,3 cm og c = 16,7 cm.
er tilstrækkelige til at konstruere trekanten,
men

              b=\sqrt{a^2-c^2}

              \cos(B)=\frac{c}{a}

              B=\cos^{-1}\left ( \frac{c}{a} \right )

               C=90^{\circ}-B


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. juli 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. juli 2016 af PeterValberg

kan ikke vedhæfte, desværre :-)

https://billedeupload.dk/images/mSNq6.png

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juli 2016 af Capion1

# 0
Trekanten kan konstrueres alene med lineal og passer. Tegnetrekant og vinkelmåler behøves ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. juli 2016 af Soeffi

#3 



Brugbart svar (0)

Svar #6
27. juli 2016 af erdu (Slettet)

#5
#3 


Årh ja, hvad er det nu den hjemmeside hedder, som udregner dette?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. juli 2016 af Soeffi

#6 Prøv at Google "trekantsberegning" (Brug evt: http://mat.kaninhop.dk/trekant/?calc)

Svar #8
27. juli 2016 af htxstudenten (Slettet)

pythogoras' formel har jeg husket, men med hensyn til hvordan man ved at denne side er den hosliggende katete til v: lad os tage udgangspunkt i ovenstående illustration af en retvinklet trekant. mht til A, da er modstående katete a, men hvad er hosliggende da der både er c og b. Det forvirrer lidt. Nogen der kan give en forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. juli 2016 af StoreNord

a er ikke nogen katete, man en hypotenuse!

A har ikke nogen modstående katete, men to hosliggende kateter.


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. juli 2016 af Soeffi

#8 Du er nød til at have en tegning. A's modstående katete er a, mens A's hosliggende katete er b. 


Svar #11
27. juli 2016 af htxstudenten (Slettet)

Jo det rigtigt nok, men hvorfor er A's hosliggende b, og ikke c? Altså hvordan genkender man de hosliggende kateter.

#1: er formlen ikke a/c isted for c/a?? Altså hosliggende/hypotenuse


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. juli 2016 af StoreNord

cos B = c/a           hosliggende/hypotenusen

Har du nu fået lavet din egen tegning?


Svar #13
27. juli 2016 af htxstudenten (Slettet)

12# rigtigt nok det pga jeg er vant til at c er hypotenusen, derfor forvirreringen. Men kan du ikke svare på det sidst stilt spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. juli 2016 af Capion1

Det er ligegyldigt, hvad man kalder trekantens sider og vinkler, - men der er tradition for, at i en retvinklet trekant er C den rette vinkel og siden overfor, hypotenusen, c .
Store bogstaver til vinkler og tilsvarende små bogstaver til siden overfor vinklen.


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. juli 2016 af StoreNord

#13

Altså hvordan genkender man de hosliggende kateter. ?

Hosliggende katete starter i vinklens toppunkt.

Modstående katete rører ikke ved vinklens toppunkt.


Svar #16
27. juli 2016 af htxstudenten (Slettet)

forstår stadig næppe...


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. juli 2016 af StoreNord

#13

Altså hvordan genkender man den hosliggende katete. ?

Det ses bedst på den trekant med C som den rette vinkel:

A's hosliggende katete starter i vinkel A's toppunkt. Her hedder den b.

A's modstående katete rører ikke ved vinklens toppunkt. Her hedder den a.


Brugbart svar (0)

Svar #18
27. juli 2016 af Capion1

Vinklen C "spiser" den modstående side c ved at gabe over den.
                                       C<c


Svar #19
27. juli 2016 af htxstudenten (Slettet)

#17

ok, A's hosliggende er b, men hvor er det nu ikke c. Altså hvad adskiller b og c fra hinanden (ved godt at b er hosliggende, men hvorfor). Altså hvorfor er b hos og ikke c?


Brugbart svar (0)

Svar #20
27. juli 2016 af PeterValberg

#6 se #2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.