Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hovedstol og provenu

27. juli 2016 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle

Hvordan beregner man hovedstolen og provenuen ud i de forskellige lånetyper?


Svar #1
27. juli 2016 af hejtykke2 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juli 2016 af mathon

1)
    Nettofinansieringsbehov:

          \left ( 3{,}5\cdot 10^6+400\cdot 10^3 \right )-\left ( 750\cdot 10^3-200\cdot 10^3 \right )=3{,}35\cdot 10^6

2)
    Ejerkreds skal tilføre:

          3{,}35\cdot 10^6\cdot 0{,}25=837.500

3)
    Nødvendige provenu fra bankfinancieringen:     3.350.000-837.500=2.662.500

    Hovedstol: 2.512.500+10.000=2.672.500

4)
     Ydelse:
                       (1+r_{md})^4=1{,}10

                       r_{md}=1{,}10^{0{,}25}-1\approx 0{,}0242

                       y=\frac{G\cdot r_{md}}{1-\left ( 1+r_{md} \right )^{-24}}=

                                 \frac{2.672.500\cdot 0{,}0242}{1-1{,}0242^{-24}}=148.109{,}56     

5)
     Restgæld efter 2,5 år:

                                  2.672.500\cdot 1{,}0242^{10}-148.109{,}56\cdot \frac{1{,}0242^{10}-1}{0{,}0242}=1.741.169{,}39
 


Svar #3
29. juli 2016 af hejtykke2 (Slettet)

Er der en bestmet formel for, hvordan man skal regne hovedstol og provenu ud?
Jeg troede nemlig at jeg skulle lave en amotiseringstabel. 


Skriv et svar til: Hovedstol og provenu

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.