Matematik

cylinderrørets højde?

28. juli 2016 af htxstudenten (Slettet) - Niveau: C-niveau

En cylinderformet konservesdåse har en diameter lig med 10 cm. Konservesdåsen skal have et rumfang på 1 liter. Jeg skal finde h. Formlen for rumfang er :V= R^2*pi-r^2*pi)* h. Jeg tænkte mig at isolere h, men da får jeg et resultat som ikke passer med facit. Det skal nemlig give 12,7, hvor jeg får 0... ved ikke hvad jeg skal gøre. Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juli 2016 af StoreNord

Din formel passer ikke for en cylinder.

v = grundflade gange højde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juli 2016 af Skaljeglavedinelektier

Formlen for rumfanget af en cylinder er givet ved: V=h\cdot \pi \cdot r^2

Diameteren er opgivet til 10 cm, hvorved radius (r) er 5 cm. 

Rumfanget af dåsen skal være 1 liter, hvilket svarer til 1000 cm3

V=h\cdot \pi \cdot r^2\Leftrightarrow h=\frac{V}{\pi \cdot r^2}=\frac{1000}{\pi \cdot 5^2}=12,7324

Jeg har ikke indsat enheder. Prøv selv. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. juli 2016 af Capion1

# 0
Dén formel, du har skrevet, gælder for rumfanget af et cylindrisk rør med indre radius r og ydre radius R.
Hvis vægtykkelsen på konservesdåsen havde været af betydning, ville din formel have været velegnet til
at beregne væggens rumfang.


Skriv et svar til: cylinderrørets højde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.