Fysik

mekanisk fysik - kinematik

30. juli 2016 af georgehansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opg. i fysik jeg ikke kan finde ud af og vil gerne have hjælp til den, da jeg har siddet med den i lang tid.

Her kommer den:

Ved et lyssignal starter en bil med accelerationen aA. samtidig passerers bilen af en traktor med farten vb.

aA=1.6m/s2

vb=18km/h

a) Beregn tiden, hvor bilen når traktoren.

b) Beregn bilens fart og afstand fra lyssignalet, når bilen når traktoren.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juli 2016 af mathon

a)

Til tiden t, hvor bilen 'når' traktoren
er der tilbagelagt samme strækning:

                       \frac{1}{2}\cdot a_{A}t^2=s=v_b\cdot t

                       \frac{1}{2}\cdot a_{A}t^2=v_b\cdot t

                       a_{A}t^2=2v_b\cdot t

                       a_{A}t^2-2v_b\cdot t=0

                       t\cdot \left (a_{A}t-2v_b \right )=0\; \; \; \; \; \; \; \; t>0

                       t=\frac{2v_b}{a_A}

...
     v_b=5\; \tfrac{m}{s}


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. juli 2016 af mathon

b)
        bilens fart til tiden t:
                                                          v_A=a_A\cdot t= \frac{2a_A\cdot v_b}{a_A}=2v_b

        afstand fra lyssignalet
        til tiden t:
                                                          s=v_b\cdot t= \frac{2{v_b}^2}{a_A}

        


Svar #3
30. juli 2016 af georgehansen (Slettet)

Jeg siger mange tak herfra :)


Skriv et svar til: mekanisk fysik - kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.