Kemi

Kemi øvelse - A niveau (Hjælp)

18. august 2016 af KemiHjælpp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, jeg har lige brug for hjælp til en opgave i kemi, hvilket er følgende:

Ved tilsætning af 15 mL 6M H2SO4 neutraliseres overskuddet af OH- . Vis dette ved beregning.

Jeg kender til følgende:

CuO + H2O+ H2SO4 -> 2H2O + CuSO4

Jeg tænker selv, at jeg skal starte med at finde stofmængden af svovlsyre, men efterfølge er jeg lidt blank, mangler et ledetråd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2016 af mathon

                H_2SO_4 \, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^- \, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; {SO_4}^{2-} \, _{\textit{(aq)}}\; +\;2\; H_2O \, _{\textit{(l)}}

                              n_{OH^-}=2\cdot n_{H_2SO_4}

                              n_{OH^-}=2\cdot \left ( 0{,}015\; L \right )\cdot \left ( 6\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{,}18\; mol\; OH^-


Skriv et svar til: Kemi øvelse - A niveau (Hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.