Fysik

Kupernikus model.

19. august 2016 af Fouuad - Niveau: B-niveau

ifølge min bog, var en af årsagerne til at kupernikus verdensbillede blev droppet, at stjernerne så skulle flytte sig i løbet af året, forstår det ikke helt...

er der en der kan uddybe det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2016 af peter lind

Han hedder nu Kopernikus.

Du står i din stue og kigger ud af vinduet o ser på en busk lige udenfor. Går du 1m til siden vil retningen til busken ændre sig. I Kopernikus model bevæger jorden sig rund om solen. Du står nu og kigger på en stjerne. hvis du venter nogle dage eller måneder  og kigger på stjernen vil jorden have ændret sin position. Du skulle derfor se at retningen til stjernen har ændret sig. Sådan en ændring kunne ikke observeres.

Hvis du vender tilbage til dit hus og nu kigger på et træ på den anden side af gaden vil retningen til træet også ændre sig men retningsændringen vil være meget mindre. Hvis træet stod en km væk vil du slet ikke kunne se nogen retningsændring. Retningsændringen aftager med afstanden til objektet. På Kopernikus tid kunne man ikke måle så nøjagtigt, at man kunne se ændringen. I dag kan man måle retningsændringen. Det bruges faktisk til at måle afstanden til de nærmeste stjerne.

Retningsændringen bruges også her på jorden til at finde afstande


Skriv et svar til: Kupernikus model.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.