Fysik

adiabatisk process

19. august 2016 af tyuio (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En toatomig idealgas har i starttilstanden (tilstand 1) trykket p = 1.5 atm og rumfanget V= 5.0 L. Gassen indeholder n = 0.33 mol. Temperaturen af gassen i tilstand 1 er 277 K.

Gassen udvides adiabatisk til en tilstand 2, hvor gassens tryk er det halve af trykket i tilstand 1. Hvad er rumfanget og temperaturen af gassen i tilstand 2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2016 af peter lind

se nødvendige formler på   https://en.wikipedia.org/wiki/Adiabatic_process  under ideal gas


Skriv et svar til: adiabatisk process

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.