Matematik

Ligninger på en lettere måde

21. august 2016 af SNBryce - Niveau: B-niveau

Halløj :) 

løsninger af ligninger uden hjælpemidler... hvordan kan man lige få det gjort på en lettere måde??

fx 3*2^x+8=23


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2016 af mathon

                 3\cdot 2^x=15

                 2^x=5

                 \log(2)\cdot x=\log(5)

                 x=\frac{\log(5)} {\log(2)}

Det vides ikke, hvad du kalder en lettere måde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Lettere end hvad?

Her skal du trække 8 fra på begge sider af lighedstegnet, dividere med 3,tage logaritmen og dividere med log(2).


Svar #3
21. august 2016 af SNBryce

end at bruge Log når det skal gøres som hovedregning 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Havde mellemresultatet været 2x = 8, kunne du have klaret det simplere, men med ..= 5 går den ikke.


Svar #5
21. august 2016 af SNBryce

Jeg forstår bare ikke hvordan jeg skal gøre det


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

8 er 23, hvilket du med nogen øvelse genkender med det samme. I  de tilfælde, hvor der er tale om en lille heltallig eksponent, kan man se det umiddelbart, hvis man har lært disse potenser i forvejen. Hvis ikke, kan man i nogle tilfælde gætte og så gange ud og se, om man har gættet rigtigt. I alle andre tilfælde må man ty til logaritmelæsningen.


Skriv et svar til: Ligninger på en lettere måde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.