Matematik

Nulreglen

22. august 2016 af Jegvedingenting - Niveau: B-niveau

Kan nulreglen bruges her?

x- 50 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Nej det kan den ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2016 af klartilathjælpe (Slettet)

Nej


Svar #3
22. august 2016 af Jegvedingenting

Okay, ku godt se at det ikke rigtig hjalp at sætte det ude foran en parentes. Så den skal bare løses som en almindelig 2.-gradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2016 af klartilathjælpe (Slettet)

Ja! ;)


Svar #5
22. august 2016 af Jegvedingenting

Mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2016 af PeterValberg

x^2-50=0

x^2=50

x=\pm\sqrt{50}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. august 2016 af Capion1

# 0

0-reglen kan godt bruges, efter du har foretaget en mindre omskrivning af ligningen:
(x + √50)·(x - √50) = 0
og reduceret
(x + 5√2)·(x - 5√2) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. august 2016 af AskTheAfghan

Man kan godt. Her er     x2 - 50 = x2 - (√50)2 = (x - √50)(x + √50).


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2016 af klartilathjælpe (Slettet)

Afarin afghan saeb! Khodahafez! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. august 2016 af Capion1

# 9
Du må gerne, også i oversættelse til dansk, bringe det skrevne.


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. august 2016 af klartilathjælpe (Slettet)

#10

Hahah selvfølfelig! Oversættelse: "Flot mester afghaner! Favel!"


Svar #12
23. august 2016 af Jegvedingenting

Hvad er (√50)2 ? Hvilken modsætning er det til?


Brugbart svar (1)

Svar #13
23. august 2016 af Capion1

(√50)2  indgår i kvadratsætningen
(a + b)(a - b) = a2 - b2 


Svar #14
23. august 2016 af Jegvedingenting

Okay ,jeg tygger lidt på det. Tak.


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.